Zitten het nieuwe roken? Niet met de Vluv zitbal

Zit jij soms hele dagen op een stoel? En merk je dat je last hebt van pijnlijke rug- en nekspieren na een lange dag op kantoor? Dan is het misschien tijd om te denken aan een alternatief voor die traditionele stoel. Heb je al eens nagedacht over een zitbal?

Niet alleen biedt de zitbal een unieke en inspirerende manier van zitten, het heeft ook nog eens tal van voordelen voor je lichaam. Door te zitten op een zitbal, train je namelijk onbewust je buik- en rugspieren en verbeter je je houding. Weg met die rugklachten en hallo sterke core!

Maar dat is niet alles. Wist je bijvoorbeeld dat langdurig zitten een negatieve invloed heeft op je gezondheid? Zitten wordt ook wel het nieuwe roken genoemd. Met een zitbal kun je deze negatieve effecten verminderen en een gezondere levensstijl creëren. 

Dus waar wacht je nog op? Stap van die ouderwetse stoel af en ga voor de zitbal! 

De Vluv zitbal is een stijlvolle en ergonomische zitoplossing die steeds populairder wordt. Het is een balvormige zitbal die ontworpen is om je zithouding te verbeteren.

Hier zijn 8 voordelen van de Vluv zitbal:

  1. Verbetert de houding: De Vluv zitbal helpt om een ​​goede houding te behouden, doordat je automatisch met een rechte rug zit. Dit kan helpen om rugpijn te verminderen, die wordt veroorzaakt door een slechte zithouding.

  2. Versterkt de spieren van je middel: Door de instabiliteit van de zitbal moeten je eigen spieren harder werken om het lichaam in balans te houden. Dit zorgt ervoor dat de spieren rondom je middel sterker worden, wat uiteindelijk ook weer zorgt voor een betere lichaamshouding in het algemeen.

  3. Verhoogt de energie: Het lijkt misschien tegenstrijdig, maar door een actieve zithouding op de bal stimuleer je je bloedcirculatie. Hierdoor verminder je vermoeidheid en krijg je juist meer energie. Dit helpt vooral als je lange tijd achter elkaar zit.

  4. Verbetert de concentratie: De Vluv zitbal helpt om de concentratie te verbeteren door het zenuwstelsel te stimuleren en de hersenen actiever te maken.

  5. Verbeterde bloedsomloop: De actieve zitervaring op de Vluv zitbal kan helpen om de bloedsomloop te verbeteren en de zuurstoftoevoer naar de hersenen te verhogen.

  6. Verlicht spanning in de rug: Heb je snel last van je rug als je langdurig achter elkaar zit? Dan kan de zitbal een oplossing zijn, doordat het je rug ondersteunt rechtop te zitten.

  7. Stimuleert de beweging: De Vluv zitbal nodigt uit tot beweging en kan mensen aanmoedigen om tijdens het zitten te wiebelen, draaien of strekken. Dit kan helpen om stijfheid en pijn te verminderen die veroorzaakt wordt door langdurig zitten.

  8. Milieuvriendelijk: De Vluv zitbal is gemaakt van hoogwaardige materialen die duurzaam en milieuvriendelijk zijn. Dit betekent dat het een goede keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een zitoplossing die niet alleen goed is voor hun lichaam, maar ook voor het milieu.

Naast de Vluv zitbal zijn er ook andere merken, zoals de Fruscle zitbal. Beide zijn goede opties qua ergonomie. De stijl en materialen van beide zitballen zijn iets anders, dus het hangt van je persoonlijke voorkeur af welke het beste bij jou en je interieur past. 

Bekijk hier de Vluv zitbal >>
En hier de zitbal van Fruscle >>

Dit vind je misschien ook interessant..

8 tips bij angst- en paniekklachten

8 tips bij angst- en paniekklachten

Angst en paniekklachten kunnen een grote impact hebben op ons dagelijks leven. Ze kunnen ons belemmeren om volledig te genieten van ervaringen, ons beperken in het najagen van onze doelen en ons gevoel van welzijn ernstig aantasten. Het Breinfijn programma, ontwikkeld...

Niks doen is niet niks

Niks doen is niet niks

Even lekker helemaal niets doen. Of heb je altijd alles al volgepland? Sociale verplichtingen, werk dat je toch nog wilt afmaken, sporten waar je doordeweeks niet aan toe kwam of achterstallige huishoudwerkzaamheden inhalen. Voor je het weet is je dag weer voorbij en...

Doorbreek je innerlijke obstakels

Doorbreek je innerlijke obstakels

Ken je dat? Een hoofd vol ideeën, maar je begint er niet aan. En wanneer je dat eerste obstakel dan eindelijk toch hebt overwonnen – wanneer je eindelijk aan dat project bent begonnen – maak je het niet af. Je stopt… geeft op… weer gefaald. Misschien moet je het...