UPMA 2020-08-06T06:37:34+00:00

Project Description

Upma is een gerecht uit India dat traditioneel gemaakt wordt van griesmeel en vaak als hartig ontbijt wordt gegeten. Deze variant is gemaakt met quinoa en kan ook zeker als ontbijt gegeten worden als je in de ochtend behoefte hebt aan iets hartigs, maar is ook heerlijk als avondmaaltijd.

Upma

Ingrediënten (2 – 3 personen):

  • 140 gram quinoa
  • 1/4 witte kool
  • 100 gram sperziebonen
  • 1 wortel
  • 1 el ghee
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/4 tl komijnzaad
  • 1/4 tl venkelzaad
  • 1/2 tl himalayazout
  • 6 curry bladeren
  • 1 tl verse gember (geraspt) Handje amandelen
  • Handje verse koriander of peterselie
  • Paar druppeltjes limoensap

Bereidingswijze:

  1. Kook de quinoa in 10 tot 15 minuten gaar.
  2. Snijd ondertussen de witte kool fijn, de wortel in kleine stukjes en de sperziebonen door midden.
  3. Rasp de verse gember of snijd in kleine stukjes
  4. Verwarm de ghee in een wokpan. Voeg hier de kurkuma, komijn en venkelzaad aan toe. Bak kort.
  5. Voeg vervolgens de curry bladeren, verse gember en zout toe en roer kort door elkaar.
  6. Voeg eerst de witte kool toe, roerbak zo’n 2 minuten mee, en voeg dan de wortel en sperziebonen toe. Roerbak zo’n 2 tot 3 minuten.
  7. Voeg dan ongeveer 500 ml heet water toe en laat de groente 5 tot 8 minuten sudderen op laag vuur met een deksel op de pan.
  8. Voeg vervolgens de quinoa toe aan de groente, zet het vuur uit en laat nog even 5 minuten staan met de deksel op de pan.
  9. Rooster de amandelen en voeg deze toe aan het gerecht, samen met de verse peterselie of koriander en een paar druppeltjes limoensap.

Dit recept komt uit The Seasonal Ayurveda Detox Guide!

Enjoy!

Geef een reactie