ROMIGE MUNGBONENSOEP 2017-12-19T13:30:32+00:00

Project Description

18 december 2017

Mungbonen zitten boordevol eiwitten. Mungbonen zijn de bonen waar taugé uitgroeit. De bonen hebben echter meer de smaak van linzen of erwten. In de Ayurveda worden mungbonen gebruikt in detoxgerechten. Ze zijn makkelijk verteerbaar en bevatten veel vezels. De kruiden stimuleren de spijsvertering nog een beetje extra en daarom heeft deze soep een hele reinigende werking op je lichaam. Het recept is simpel, maar als je hele mungbonen gebruikt moet je ze wel even de avond van te voren vast in water zetten om te weken. 

Kurkuma heeft een reinigende werking van de lever en huid.
Gember helpt gifstoffen afvoeren.
Venkelzaad, komijn en koriander stimuleren onder andere de spijsvertering.

Romige mungbonensoep

Ingrediënten (1 persoon):

  • 200 gram mungbonen
  • 800 tot 1000 ml water
  • 2 el gedroogd zeewier
  • 1 tl kurkuma
  • 2 tl gemalen komijnzaad
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl venkelzaad (heel)
  • 2, 5 cm geraspte gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • verse chilipeper
  • scheutje kokosmelk (optioneel)
  • kokosolie om in te bakken
  • peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Week een avond van te voren de munbonen in een grote hoeveelheid water.
  2. Giet het de volgende dag af. Kook de mungbonen samen met de kurkuma, komijn en zeewier in ongeveer 45 minuten gaar.
  3. Snijd ondertussen de knoflooktenen, chilipeper en gember fijn en snipper de ui.
  4. Bak de venkelzaad en korianderzaad in kokosolie in de pan. Voeg hier vervolgens de gember, knoflook, chilipeper en ui aan toe en bak even mee.
  5. Voeg de gebakken kruiden toe aan de soep en laat nog 10 minuten meekoken.
  6. Schenk als laatst een scheutje kokosmelk in de soep om het extra romig te maken. Mix met een staafmixer tot een gladde soep.

Lekker als lunch of avondeten!

Ga je deze soep ook maken? Deel dan je foto op instagram of facebook en tag #feedyourneed!

Eet smakelijk!

Geef een reactie