Rode bietenwrap met gegrilde groenten 2017-09-25T09:05:50+00:00

Project Description

25 september 2017

Homemade wraps van kikkererwten met de mooie dieprode kleur van rode biet. Een gezonde lunch die je ook makkelijk een dag van te voren al kan klaar maken om mee te nemen naar je werk. Deze bietenwrap is vrij van gluten en natuurlijk helemaal plantaardig. Ik gebruikte het bietensap uit een pakje voorgekookte bieten, maar je kunt ook een fles bietensap halen. 

Rode bietenwrap met gegrilde groenten

Ingrediënten ( 4 wraps ):

  • 120 gram kikkererwtenmeel
  • 80 ml rode bietensap
  • 250 ml water
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl zeezout

Pittige hummus:

  • 1 pot kikkererwten
  • 1 el tahin
  • 1 tl harissa of cayennepeper
  • peper en zout naar smaak
  • scheutje water of amandelmelk

Vulling:

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 avocado
  • Hanje romaine sla
  • 2 el pijnboompitten (optioneel)

Bereidingswijze:

VOOR DE WRAPS:

  1. Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Zorg ervoor dat er geen klontjes meer in zitten.
  2. Doe een beetje kokosolie in de pan en bak de wraps aan beide kanten.

VOOR DE VULLING:

  1. Snijd vervolgens de aubergine en courgette in dunne plakken.
  2. Zet een grillpan op het vuur en laat goed warm worden.
  3. Gril de groente gaar in een beetje olie. Je kunt eventueel wat peper en zout toevoegen.
  4. Snijd de avocado in plakjes.
  5. Rooster eventueel de pijnboompitten tot ze lichtbruin zijn.
  6. VOOR DE HUMMUS:

VOOR DE HUMMUS:

  1. Doe alle ingrediënten voor de hummus in een keukenmachine en meng tot een gladde massa.

Besmeer nu een wrap met hummus, wat plakken courgette en aubergine en maak het af met avocado, sla en pijnboompitten.

Ga je deze vegan bietenwrap ook maken? Deel dan je foto op instagram of facebook en tag #feedyourneed!

Eet smakelijk!

Geef een reactie