QUINOA MET GEROOSTERDE KIKKERERWTEN, PAPRIKA EN TEMPEH 2017-11-07T08:44:05+00:00

Project Description

25 september 2017

Dit was typisch zo’n gerecht dat is ontstaan omdat ik geen zin had om boodschappen te doen en maar iets leuks heb gemaakt van wat er toevallig nog in huis was. Het was zeer geslaagd, dus vandaar dat ik het graag met jullie deel! Het is namelijk heel makkelijk om te maken en ook nog eens erg lekker. En voor de sporters onder ons, quinoa met geroosterde kikkererwten en tempeh zitten bomvol eiwitten!

Quinoa met geroosterde kikkererwten, paprika en tempeh

Ingredi├źnten (1 persoon):

  • 70 gram quinoa
  • 100 gram kikkererwten
  • 1 zoete puntpaprika
  • 3 reepjes tempeh
  • halve avocado
  • 1/2 tl ras el hanout kruiden
  • 1 tl sojasaus
  • peper en zout naar smaak
  • half bouillonblokje

Bereidingswijze:

  1. Los het bouillonblokje op in heet water en kook hierin de quinoa in 15 minuten gaar.
  2. Snijd ondertussen de puntpaprika in blokjes en de tempeh in reepjes.
  3. Dip de tempeh in de sojasaus, zodat beide kanten bedekt zijn.
  4. Rooster nu in een pan de kikkererwten. Voeg hier de kruiden, peper en zout aan toe.
  5. Voeg de paparika erbij en bak nog even mee.
  6. In een andere pan grill je de tempehreepjes tot ze een mooie bruine kleur hebben.
  7. Voeg alles samen in een kom en garneer met een halve avocado. .

Ideaal als snelle lunch of om mee te nemen naar je werk. Ook geschikt voor avondeten.

Ga je deze lunch ook maken? Deel dan je foto op instagram of facebook en tag #feedyourneed!

Eet smakelijk!

Geef een reactie