Pittige vegan pindaburger 2017-07-15T15:22:58+00:00

Project Description

21 maart 2017

Kikkererwten, pindakaas en harissa  zijn een gouden combinatie! Het was weer eens tijd voor wat burgerexperimenten. Met veganistische burgers heb ik wel eens dat ze helemaal uit elkaar vallen wanneer je ze bakt, maar bij dit recept blijft alles stevig aan elkaar. Ik heb de 100% pindakaas van de Albert Heijn gebruikt, want die is toch het lekkerst en er zit geen onnodige troep bij in. Deze vegan pindaburger is lekker pittig en smeuïg. Als je ze juist wat minder smeuïg wilt kun je er minder pindakaas in doen.

Pittige vegan pindaburger

Ingrediënten (4 personen):

  • 120 gram kikkererwten
  • 4 el havermout
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rode ui
  • 1 à 2 el pindakaas (naar smaak, ik gebruikte er 2)
  • 1 tl harissa (of meer!)
  • 2 tl kerriepoeder
  • peper en zout
  • scheutje plantaardige melk of water

Tip! Lekker op een speltbroodje uit de oven met avocado en rucola!

Bereidingswijze:

  1. Laat de kikkererwten uitlekken.
  2. Snipper de rode ui en knoflook. Hoeft niet heel klein, want ze gaan toch nog in de keukenmachine.
  3. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en maak er een gladde, maar nog wel stevige massa van. Zorg ervoor dat je niet te veel plantaardige melk of water toevoegt, want dan wordt het te dun.
  4. Pak een grote lepel en schep 1/4 van de substantie in een koekenpan. Bak de burgers op laag tot middelhoog vuur aan beide kanten voor ongeveer 2 à 3 minuten.

Ga je deze vegan pindaburger ook eens maken? Deel dan je foto op instagram of facebook en tag #feedyourneed!

Bon Appetit! 

Geef een reactie