HOMEMADE GRANOLA MET TAHIN 2017-08-26T15:33:52+00:00

Project Description

26 augustus 2017

 

Ik eet eigenlijk nooit yoghurt, maar granola vind ik zo lekker! Jammer alleen dat de varianten in de supermarkt meestal niet zo gezond zijn, omdat ze vol zitten met geraffineerde suikers en weet ik wat allemaal. Gelukkig zag ik al overal zelfgemaakte versies voorbij komen en ik dacht dat moet ik ook uitproberen! Na wat inspiratie gedaan te hebben op internet heb ik uiteindelijk mijn eigen variant gemaakt met wat ik in huis had. En ze zijn geslaagd al zeg ik het zelf. Echt heerlijk! Nu nog bedenken waar ik ze in gaan doen aangezien ik geen yoghurt eet. Ik denk dat ze ook erg lekker zijn als topping op bijvoorbeeld smoothiebowls. En anders eet ik ze gewoon zo op haha! 

Homemade Granola met tahin

Ingrediënten (voor een hele voorraad Granola):

  • 160 gram fijne havermout vlokken
  • 120 gram gemengde noten
  • 40 gram zonnebloempitten
  • 6 Medjool dadels
  • 6 el tahin
  • 2 el maple syrup
  • 1/4 tl zeezout
  • Een beetje water (half glas)


TIP! 
Er zijn verschillende soorten tahin te koop. De tahin die ik gebruik is redelijk vloeibaar, zodat het makkelijker te mengen is in dit recept.

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Hak de noten en zonnebloempitten in kleinere stukjes.
  3. Doe de havermout, noten, zonnebloempitten en zeezout bij elkaar in een kom.
  4. Ontpit nu de dadels en snij ook deze in kleine stukjes. Doe deze ook in de kom.
  5. Voeg nu de tahin, maple syrup en een beetje water toe zodat het allemaal een beetje aan elkaar blijft plakken. Het hoeft niet heel plakkerig te worden.
  6. Verdeel het mengsel over een bakplaat en doe het voor 25 tot 30 minuten in de oven.
  7. Haal het uit de oven, laat het even afkoelen en ENJOY!

Je kunt de Granola het best bewaren in een goed afgesloten weckpot.

Ga je deze granola ook maken? Deel dan je foto op instagram of facebook en tag #feedyourneed!

Geef een reactie