Frisse quinoasalade met munt en granaatappel 2017-07-29T13:45:29+00:00

Project Description

22 mei 2017

 
Deze quinoasalade is makkelijk en snel klaar te maken. Het is een heerlijke combintatie van fris, zoet en crunchy! Ideaal voor de zomerse dagen. 

Frisse quinoasalade met munt en granaatappel

Ingrediënten ( 2 personen ):

  • 150 gram quinoa
  • 1 courgette
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 avocado
  • 2 el granaatappelpitjes
  • 2 tl rauwe amandelen
  • 2 handjes rozijnen
  • blaadjes van 2 munttakjes

Tip! In plaats van munt zou je ook koriander of peterselie kunnen gebruiken.
Ook ideaal om mee te nemen als lunch naar school of naar je werk!

Bereidingswijze ( 15 à 20 minuten ):

  1. Kook de quinoa gaar in 10 tot 15 minuten.
  2. Snijdt ondertussen de courgette en paprika in blokjes.
  3. Bak deze voor zo’n 8 tot 10 minuten. Je kan de groente ook rauw eten. Dan kun je deze stap overslaan.
  4. Snijdt de muntblaadje grof en de avocado in blokjes.
  5. Giet de quinoa af en verdeel deze samen met de gebakken groente en avocado over twee borden.
  6. Voeg op elk bord 1 el granaatappelpitjes, 1 tl amandelen, een handje rozijnen en de helft van de grofgehakte muntblaadjes toe.

Ga je deze vegan quinoasalade maken? Deel dan je foto op instagram of facebook en tag #feedyourneed!

Eet smakelijk!

Geef een reactie