ABOUT 2019-05-15T13:05:50+00:00

HOI! IK BEN SARAH.

AYURVEDISCH VOEDING- EN LEEFSTIJLCOACH EN YOGA LERARES BIJ FEED YOUR NEED

Ayurveda in mijn dagelijkse leven

Zo’n 5 jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met Ayurveda. Ik was al jarenlang zoekende naar iets waardoor ik me beter zou voelen, zonder dat ik precies wist waar ik naar zocht. Door veel innerlijke struggles zocht ik naar iets dat verlichting zou brengen en betekenis zou geven aan het leven. Dat vond ik uiteindelijk in Ayurveda. Ik begon het ene naar het andere boek over Ayurveda te lezen. Boeken over zelfgenezing, zelfontwikkeling en spiritualiteit. Het beantwoordde (en beantwoord nog steeds) veel van de vragen waarmee ik rondliep (en loop).

Toch verwaterde de interesse even. Ik nam nog niet de tijd om het ook echt praktisch in mijn leven toe te passen, omdat ik nog druk bezig was met een totaal andere studie. Ik las de boeken wel en ik zoog de informatie op, maar ik deed er nog niet zo veel mee. Door stress en emoties die ik liever niet voelde, begon ik last te krijgen van eetbuien. Ik raakte heel erg uit balans. Ik besloot om na mijn studie naar India te gaan voor een yogaopleiding om de rust in mezelf weer te vinden. Naast de interessante yoga en filosofie lessen, kreeg ik hier ook les in Ayurveda en weer was ik diep geboeid in deze eeuwenoude gezondheidsleer.

Fast forward naar nu: Inmiddels heb ik de opleiding tot Ayurvedisch voeding- en leefstijl coach gevolgd. Ik heb nu de Ayurvedische principes op mijn manier geïntegreerd in mijn dagelijkse leven om weer zoveel mogelijk in balans te komen. Er zijn nog steeds grote uitdagingen, soms diepe dalen, maar ook altijd weer mooie lessen. Zo ontdekte ik vorig jaar dat ik endometriose heb, een (chronische) ziekte waarbij baarmoederweefsel buiten de baarmoeder groeit, met als gevolg zeer pijnlijke menstruaties. Dit heeft er eigenlijk toe geleid dat ik Ayurveda op een nog dieper niveau ben gaan toepassen en begrijpen. Ik leer mijn lichaam, mijn emoties en mijn mind nu nog beter kennen, waarbij steeds meer diepliggende overtuigingen aan het licht komen. En zo zijn tegenslagen, ziekten en disbalansen altijd een kans om je bewustzijn te verruimen, je kennis te vergroten en op een andere manier naar jezelf en het leven te kijken.

Mijn passie en interesse in Ayurveda deel ik graag met iedereen die ook op zoek is om de beste versie van zichzelf te zijn. En de beste versie van jezelf ben je als je leeft volgens jouw ware natuur. Met de eeuwenoude wijsheid van Ayurveda wordt de weg naar jouw ware natuur een stuk duidelijker.

Wil je graag een keer een Ayurvedisch consult? Zelf geef ik Ayurvedische voeding- en leefstijlconsulten in Oldenzaal, bij acupunctuurpraktijk ‘Yinyu‘. Ik kan je o.a. helpen bij darmklachten, menstruatieproblemen, vermoeidheid en overgewicht. Neem contact op voor meer informatie.

Wil je zelf meer leren over Ayurveda en hoe je dit direct praktisch kan toepassen in je dagelijkse leven? Dan kun je ook meedoen met de online cursus: Discover Ayurveda, Discover Yourself.